Øj, det føles som lang tid siden, jeg har skrevet om, at vi har været ude og spise. Det er nok fordi det faktisk var lang tid siden sidst. Hele Januar-måned var domineret af afsluttende eksamen, færdiguddannelse, god mad og fester, bevares, men oftest i dejligt selskab af flere end bare the two of us. Og derefter arbejde, arbejde og arbejde. Og tiden går jo som bekendt stærkt, når man bliver voksen. Sådan føles det ihvertfald her i mine spæde voksenår. 

Med tankerne på dette og det, at flere af mine veninder har været ude og ose deres første løn på lækker mad på nogle af Odenses lækre restauranter, blev vores eftermiddagsgåtur, en solbeskinnet lørdag, alligevel til en date med mad.

Note to self, Odense er et mad-mekka og lørdag kl. 17 er ikke lige et ideelt tidspunk at satse på et bord på en restaurant. Vi gik rundt i en halv times tid (det er jo ikke fordi tingene ligger langt fra hinanden her i byen) – Sushi? Nej. Buffet? Nej. Jensens bøfhus? Nej. Det er mig med alle nej’erne.

Vi endte på Bryggeri Flakhaven. Vi havde ikke været der før og havde faktisk gentagende gange, når vi har været gået forbi, lovet hinanden, at der skulle vi ind!

Der er simpelthen så hyggeligt. Jeg er helt pjattet med de store kobberkedler, der pryder billedet, når man træder indendørs. Og så var maden virkelig god. Vi delte en hovedret – 600 g côte de boeuf med fritter, to slags sauce og grønsager. Åååhhh… Virkelig lækkert! Vi var dog overmodige… Vi bestilte samtidig med hovedretten dessert til bagefter – hvilket havde været mega lækkert, hvis ikke vi hver lige havde ædt os igennem 300 g kød og kulhydrater. Kokkefyren skal bare have ost. Altid ost. Mig? Jeg sku’ dældusme have flamberede pandekager! Eller Crêpes Suzette, som menuen så fint skrev. Pandekagerne bliver færdigtilberedt ved bordet, hvilket inkluderer lille fint bord, kunstfærdige vendinger og FLAMMER. Nok var jeg mæt, men sådan et show kan jeg jo ikke stå for! Jeg fik kun mast en enkelt pandekage ned, så kunne jeg ikke mere. Hjem. Nu. Min stakkels mave var at sammenligne med en gravids. Med en knap så flot form. Puuuh… Jeg spiser det dog gerne igen! Men måske udskyder jeg desserten til dagen efter næste gang…

Normalt ville vi have fået noget at drikke på vej hjem, men ikke denne gang. Jeg skulle bare hjem og slå mave. Men vi havde en DEJLIG aften, hvor vi grinte og hyggede os og følte os godt betjent af personalet og opløftet af stemningen, som de to-tre store selskaber de havde kørende derinde samme aften, skabte.


I dag og i morgen har jeg fri inden jeg stempler ind til seks dages arbejde fra fredag. Jeg har tænkt mig at bruge den her (officielle) forårsaften i godt selskab og quiz på Bodegaen.

Hav en dejlig forårsdag! Forhåbentlig med mindre hagl og regn end vi har haft de sidste par dage.

Del: