Odense er et fantastisk sted at bo – især i August! Byen er fyldt med liv og arrangementer – gratis arrangementer endda! I denne uge (uge 34) er der H.C. Andersen Festivals i bymidten, hvilket ikke kun betyder et virvar af turister, men også et virvar af arrangementer. Heriblandt lysshow på Flakhaven.

I går ventede jeg på at vejret skulle vise sig fra sin bedre side, ligesom de havde lovet i vejrudsigten om formiddagen. En af de ting jeg nemlig synes er særlig hyggelige om sommeren i Odense er vægterturerne (hvilket virkelig er en del sjovere at gå i tørvejr, end regnvejr!). Turen starter kl. 21 og de går hver hverdagsaften ud fra min kære kokkekærestens arbejdsplads, Den Gamle Kro i Overgade, og rundt i det gamle kvarter på den anden side af den nu opgravede Thomas B. Thriges Gade. I ca. en time til halvanden (alt afhængig af hvem man går med) fortælles der gamle historier fra Odenses tid med vægtere og om H.C. Andersens barndom, alt imens vægteren synger vers fra vægtersangen. Jeg ELSKER det! Så naturligvis skulle vi da nå sådan en tur, mens vi begge har fri!

Da turen slutter mellem 22 og 22:30, kunne vi lige nå op og se noget af lysshowet på Flakhaven, som i går blev vist for første gang i år. Det er super flot og simpelthen så imponerende at se! Vi kom for sent til at se starten, og fik derfor heller ikke en så god plads, men vi så det! Og det afsluttede vores aften noget så fint 🙂 Selvfølgelig er det klart en fordel, når vi kan opleve noget så hyggeligt helt gratis. Der har Odense virkelig flottet sig og gjort sig rigtig SU-venlig! Jeg er fan! Det eneste som i går kostede noget, var de is vi spiste på vej ned til det Gamle Kvarter. Bortset fra dem var vores lille date night helt og aldeles gratis, men ikke desto mindre rigtig fornøjelig.

Ta’ lige og prøv sådan en vægtertur, inden de slutter for i år på fredag – det er virkelig hyggeligt, og det er nogle sjove historier de vægtere kan 🙂

Del: