Okay, så jeg tænkte, at jeg ville begynde at lave nogle flere indlæg om alle de smukke steder vi har her i Odense – på fyn – i Danmark. For at trække opmærksomheden hen på noget af det, man kan udforske og se i vores smukke lille land.

For en uges tid siden tog Kokkefyren og jeg og pakkede citroënen med rosé og godt humør og kørte til Kerteminde for at grille.

Mine bedsteforældre har sommerhus på Sydstranden, så vi lånte nøgler af dem til en overnatning for at kunne drikke hele roséen og IKKE køre hjem bagefter.

Jeg er selvsagt kommet en del i Kerteminde, da min familie i de sidste mange år har haft sommerhus der. Hvis man er gammelkendt i Kerteminde, er det det gamle PAX. Det ligger lige ud til Sydstranden, 15 minutters gang fra byen.

Kerteminde er nok mest kendt for Fjord&Bælt centret, kirsebær- og havnefestivalen. Og der er da også allersjovest om sommeren, når duften af solcreme blandet med skrig og skrål hænger i luften. Vi var nu hverken i Fjord&bælt eller til festival, men slog os til de mange andre der grillede langs vandet.

Hvis man er til en mere stille og privat grillaften så tag på Sydstranden! Der er langt færre mennesker end på den anden side af byen, Nordstranden. Til gengæld er mængden af mennesker og aktiviteter betydeligt større nord for byen… med mulighed for vaffel-is, minigolf, sejlbådskig og færre sten i vandet, hvis man sopper.

Det er desværre alt for sjældent, at jeg får gået nogle gode og lange ture rundt i Kerteminde – jeg har det med at gå rundt i det samme kvarter tæt ved sommerhuset, når jeg er der. Men vi tog en tur rundt og ud forbi Lundsgaard Gods. Der er en fin lille rute gennem skoven og rundt om så man ender tilbage på Klintevej.

Vi fortsatte af stien langs stranden ind til byen, hvor vi tog en tur op ad en af de mindre gader med smukt malede huse i forskellige farver. Af den vej endte vi ved Sydstranden. Egentlig på udkig efter iskaffe, men vi måtte gå tomhændet derfra. Note to others, man kan ikke få iskaffe i hverken vaffelhuset eller ved minigolfbanens ishus i Kerteminde. Selvom man skulle tro det.

Hvis man er til ældre, smukke bygninger bør man også ligge vejen forbi – byen er spækket med dem! Og ikke lagt fra Kerteminde by ligger Ladby, som også huser vikingemuseet, hvor det nye Ladbyskibet blev bygget – hvis nogen skulle have hørt om det…

Bestemt et besøg værd – også om vinteren – og kun 20 minutters kørsel fra Odense!

Del: