Jeg ved godt jeg pudser min egen glorie for vildt med det her indlæg, men helt ærligt… Jeg gør det altså lige alligevel.

Jeg har i år købt alle mine julegaver inden d. 23. december, hvilket i sig selv giver max i voksenpoint. Men jeg syntes, at der manglede noget ved et par gaver til et par familiemedlemmer, der har små ønskesedler. Hvilket da egentlig er dejligt. Altså ikke at ønske sig noget. Det siger da lidt? Hæhæ. 

Tilbage til manglerne ved julegaverne. Jeg ved ikke, hvor jeg lige har set reklamer for velgørenhedsgaver, siden den tanke lige har sat sig fast i mig. Men fast sidder den! “Gi’ en ged” er også bare en slogan, der bliver siddende. Ihvertfald hos mig. Og det har jeg altså gjort! Ikke lige en ged, godt nok.

Jeg har købt supplerende velgørenhedsgaver. Det må ikke alene SPRÆNGE skalaen for voksenpoint, men også give mindst to tomler op. For jeg har købt to.

Jeg har købt dem hos Folkekirkens Nødhjælp (uden opfordring, de er simpelthen bare de første der kommer op, når man Googler). Og de har alle mulige slags! Store og små. Og alt hjælper.

15595589_10154792054682270_1798426741_o

Jeg har valgt to pakker inden for uddannelse. Da jeg jo ligesom selv er studerende, synes jeg det gav mening. Dengang jeg blev student købte jeg også min studenterhue fra Initiativ for Liv, som dengang (for hele 3,5 år siden) gav rigtig meget af deres indtjening til et bestemt udsat områdes uddannelse. Det giver bare mening for mig at give uddannelse, når jeg selv sidder her med både folkeskole, gymnasial uddannelse og (snart) en mellemlang videregående uddannelse (mere gloriepudseri).

Pakkerne er ikke særlig dyre. Jeg har valgt nogle af dem, der ligger midt i mellem de billige og de dyre.

Jeg har givet en skolebænk og en solcellelampe.

Solcellelampen mener Folkekirkens Nødhjælp selv giver trykhed i mørket og desuden hjælper til børnenes lektielæsning efter mørkets frembrud. Udover det har den også opladningsfunktion, så den familie der får den, kan oplade mobiler, hvis de har sådan nogle, eller tjene lidt ekstra ved at “leje” deres opladningsmulighed ud. Dét er da smart! Og så er det jo en solcelle. What’s not to like?!

Skolebænken siger næsten sig selv. Det er et års skolegang til et barn, der ellers ikke havde haft muligheden. Hvilket på længere sigt hjælper hele familien, når ét medlem af familien har en uddannelse. Også pisse godt! Jeg er i det hele taget fan af den hjælp, som hjælper på længere sigt og i længere tid end her-og-nu løsninger. ‘Teach a man to fish‘, ikke?

Jeg håber at mine gavekort bringer glæde hos dem i min familie, der får kortene. Jeg synes ihvertfald at det er en rigtig god idé og en god måde at hjælpe lidt til, hvor man kan. Om ikke andet giver det også mig en rar følelse i maven 🙂

God aften!

Del: