… i vores nye hjem!

Her er, hvad jeg den sidste halvanden måned har boet i med kokkefyren. Meget af vores vågne tid har gået med arbejde og indretning af lejligheden den sidste tid.

Vi har begge skiftet arbejde; jeg arbejder ikke længere på ortopædkirurgisk afdeling (O), men nu på sengeafdelingen for medicinske mavetarmsygdomme (S). Heeeelt helt helt nyt speciale. Det at skifte hospitalsafdeling indenfor samme hospital og “bare” til et nyt sengeafsnit skulle man ellers tro var piece of cake – dét er det i k k e!  På S arbejder man bare helt anderledes end jeg er vant til fra O. Ikke dårligere, heller ikke nødvendigvis bedre, bare… anderledes. Det er en ny kultur, og jeg fik måske et lille kulturchok først. Men ting ta’r tid, og det bliver bedre dag for dag, som jeg lærer nye (medicinske) ting.

Emil arbejder nu ude på Restaurant Odense Eventyr Golf som køkkenchef og daglig leder. I dag holder vi vores første fælles fridag i marts og Emils første fridag siden d. 18/2. Der bliver knoklet igennem, men det betaler sig. Det er spændende at se ham udvikle sig som boss.

 

Vores lejlighed ligner efterhånden det hyggelige hjem, vi havde forestillet os, da vi købte den. Februar har selvsagt været blæst med 2 x jobskift, overtagelse af lejlighed, at gøre den gamle klar til ny overtagelse og få nogle essentielle ting mht. brylluppet på plads. Men nu er vi her. Her er dejligt. Jobbene er gode, brylluppet nærmer sig stødt og vi har styr på det. Puuuh, dyb vejrtrækning. Vi begynder at kunne slappe mere af her på matriklen.

Jeg har samlet et par billeder af lejligheden, som den ser ud i skrivende stund, sammen;

I løbet af de sidste to dage er vores stue blevet mere komplet med ny(brugt) lænestol og gulvtæppe. Vi mangler noget på den ene væg, men det kommer.

 

Vi har haft kig på det her bord fra IKEA allerede inden vi flyttede ind. Tanken var at give køkkenet en vinkel og os noget ekstra bordplads. Med en kok i huset (lejligheden, om jeg må be’) er det noget vi sådan cirka altid mangler.

 

Noget af det første der blev gjort da vi flyttede ind var at male soveværelset. Alle fire vægge. Min mor blev sat i gang med at male med hjælp fra min svigerfar. Farven hedder “nordisk hav” og er fra Jotun. Jeg ville gerne have noget som virkede beroligende og med tanke på måske at skulle i nattevagter igen, gerne noget som kunne mørkne rummet, så det ville være nemmere at sove om dagen.

 

Faktisk var jeg ikke selv med, da vi flyttede. Til at starte med, var vi blevet lovet én dato, men da vi kom til dagen og stod klar med vores monstera og champagne og ville have nøgler, havde der været vandskade i et par af lejlighederne, hvorfor INGEN kunne få nøgler den dag. Mega skuffelse! Men vi kom til halvanden uge senere, heldigvis 🙂 desværre bare i min arbejdsweekend. Så Emil styrrede hæren af familiemedlemmer, der var mødt op for at hjælpe og inden jeg fik fri klokken 15, var de færdige.

Badeværelset har vi prydet med tre hylder og mit skønne kunstneriske landkort over Skotland

 

Vi har fået stor hjælp af vores familier, som har været klar med gode råd, oversættelse af advokatmails og klar til at bore ting ind i den enormt tykke og stædige betonvægge, vi bor i – og det er jeg så glad for! Vi var ikke kommet så langt uden hjælp (Nogen siger det er sundt og fornuftigt at kende sine begrænsninger)

Her er skønt og jeg nyder hver dag at komme hjem til den her lejlighed. Den er ikke stor, der er ikke mange værelser, men den passer til os og der er et spytklat til at se veninder, gå en tur i byen eller tage hjem fra byen. Jeg vil se frem til sommeren, hvor Emil og jeg skal sidde med hver vores glas rosé på altanen og lytte til byen og dens sommerkoncerter.

 

Del: