Første uge som nyuddannet sygeplejerske… og hvordan er det så gået? Jeg er VIRKELIG glad!

I mangel på bedre formuleringsevner, sætter jeg ugen op, som dagene er gået; mandag til torsdag.

16343937_10154916739417270_1083162402_n

Mandag blev jeg taget fint imod og fulgtes med en social og sundhedsassistent, som kender afsnittet ind og ud. Hun tog tingene som de kom og gav mig ikke for mange informationer på en gang, så jeg har faktisk kunne huske de fleste ting!

Første dag var selvfølgelig en stille dag for mig. Jeg gik med rundt, hilste på patienter og legede fluen på væggen, gik tidligt hjem og fik mig et skab i omklædningen.

Tirsdag kunne jeg så for første gang klæde om i sygehusets hovedbygning (uuuhh…). Jeg deltog mere og mere i samtalerne i personalestuen og følte mig generelt lidt mindre genert. 

Onsdag følte jeg virkelig at jeg lavede noget! Jeg fik mit skilt, som de fleste, der har arbejdet på et sygehus, godt ved man næsten ikke kan undvære. Det er mit navne- og professionsskilt for patienterne, mit adgangskort til mange lukkede døre og login til computeren. Jeg følte mig noget ovenpå, da det (pragtfulde) skilt kom med rørposten. Onsdag kørte den elektroniske patientjournal, Cosmic, også for mig og jeg fik (endelig!) adgang.

I dag, torsdag, har jeg følt mig som en del af gruppen. Jeg fik små opgaver, fordelte min egen tid, fulgte op og følte 16359187_10154916739502270_1267577474_nmig generelt lidt mere som en del af personalet og plejegruppen, og som en, der efterhånden tager mere ansvar. Jeg har fået at vide, at jeg de første 14 dage primært går med assistenterne for at give mig bedst mulig grobund for sygeplejen i afsnittet. Jeg må vente lidt endnu før jeg får sygeplejeopgaver, men det er også okay. Det er et meget behageligt tempo tingene kører i her til at starte med. Også selvom vi havde travlt i dag. Det er dejlig betryggende, at jeg ikke skal ud og være full on sygeplejerske på et sygehus fra dag et.

Jeg havde sidste praktik i hjemmeplejen på et plejecenter. Derfor ved jeg rigtig meget om at udøve sygepleje på et plejecenter, men forsvindende lidt om at gå stuegang og hvordan man i det hele taget er sygeplejerske på et sygehus. Men det kommer alt sammen. Man skal jo starte et sted 🙂

Jeg er glad og tilfreds og går i dag på weekend med et smil på læberne. Og så glæder jeg mig også til, at der starter flere nye sygeplejersker på afdelingen på onsdag – så er jeg ikke helt alene om at være en baby-nurse. HÆ HÆ 😀

16344312_10154916739482270_1876966652_n

Og som om fuldtidsarbejde og færdiguddannelse ikke er voksent nok, skal jeg i banken i morgen. I BANKEN, siger jeg. Med min kæreste! Som jeg bor sammen med! Vi skal ned og snakke økonomi og fælles opsparinger MED EN BANKMAND. Hvis dét ikke er super voksent, så ved jeg snart ikke, hvad er. Jeg trækker lidt den anden retning bagefter, mod ungdommens vilde strabadser; jeg tager i fredagsbar med en veninde, gør jeg.

Del: